Information gällande kommande besiktning av rökkanaler och frånluftskanaler

Kamerabesiktning kommer snart att ske via taket av Peter Sotare. De kommer att arbeta på taket från torsdag 3 december till onsdag 9 december. Syftet med kamerabesiktningen är att få fram status på kanalerna för att senare kunna begära offerter för reparation av dessa.

Innan de börjar arbetet måste ni täcka för samtliga ventilöppningar i era lägenheter. Detta gör ni själva. Ni gör detta för att undvika att sot och damm ska komma in i era lägenheter.

Ni måste ha täckt era ventiler senast onsdag 2 december. Om ni inte täcker era ventiler så riskerar ni att det smutsas ned.

Från torsdag 10 december kan ni ta bort det ni täckt med. Var då beredd att det eventuell kan falla ner nån smuts. Sopa rent själva i era lägenheter. 

Notera att ni själva täcker för och tar bort framför era rökkanaler och frånluftskanaler.

Jag kan komma till alla som vill, för att visa vilka kanaler som ska täckas för ifall någon är osäker. Men jag är tacksam om vi alla grannar hjälper varandra med detta. (Och håller avstånd såklart)

Använd en bra papperstejp och exempelvis matkasse av plast/papper alternativt en kartongbit. Ni behöver själva vara försiktiga med era målade väggar eller era tapeter. Ni behöver stå på en stege för att komma upp på rätt höjd. Hjälp varandra och låna ut de stegar var och en har. Jag har en lång som kan lånas av mig.

Om ni har svårigheter pga. av ålder eller funktionssvårigheter så ställer jag (Dicran) upp och hjälper er på dagtid. Messa min mobil mig på 070-775 99 66 eller maila på dicran.sarafian@icloud.com eller skicka mess via facebook messanger. Det går bra att ringa också.

Hälsningar

Dicran och Mikaela i projektgruppen för våra rökkanaler.

Dicran: 070-775 99 66

dicran.sarafian@icloud.com