Området

Med ett fint läge bor vi i hjärtat av Södermalm. Mitt i stan och bara 700 meter ned till vattnet.

Närhet till mycket; kvarter med trevliga kvarterskrogar, caféer och butiker såväl som det större utbudet runt Götgatan, Ringen, Skrapan, Medborgarplatssen, Nytorget, Mariatorget och Sofo. Utbudet av service, kommunikationer, kultur och nöjen är minst sagt svårslaget. Biografer, teatrar och dessutom närhet till Årstavikens promenadstråk och båtliv. Området runt vår fastighet erbjuder restauranger med mat från all världens hörn. Grönområden och lekplatser finns Skånegläntan, Björns Trädgård, Timmermansparken, Nytorget och runt kyrkorna. Tantolunden ligger en skön promenad bort.

Kommunikation

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och pendeltåg från Södra station. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken med Saltsjöbanan och i närheten går även färjorna till Djurgården. Vår fastighet ligger närmast T-banan vid Skanstull, uppgång Allhelgonagatam, rakt över gatan. 

Att bo på Södermalm

Söder är både folkligt, hippt och exklusivt. Här finns Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen. Mariaberget är en av Stockholms vackraste platser med kullerstensgator och kulturhus. Trevliga områden på Söder är Medborgarplatsen och Götgatan samt Sofo som står för South of Folkungagatan, ett hippt område med fantasifulla småbutiker. Längs Hornsgatan finns gallerier och hantverkare.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Natur och fritid

Närmast Slussen finns Björns trädgård vid Medborgarplatsen med skateboardpark och parklek. Några kvarter söderut, bakom Skatteskrapan, finns Rosenlundsparken med de välkända solstolarna samt parkleken Skånegläntan. Ovanför Rosenlundsparken finns pittoreska Helgalunden som omger Allhelgonakyrkan. Väster om Götgatan finns kanske den populäraste parken inom Katarina församling; Nytorget. Här samlas man på de caféer som omger parken, äter picknick på gräsytorna eller låter barnen leka i parkleken. Två lite mindre grönområden inom området är Axel Landquists park vid korsningen Södermannagatan/Åsögatan samt Bjurholmsplan som är en hemlig liten pärla ett kvarter in från Ringvägen. Längst söderut finner ni Årstaviken med fantastiska strövområden längs med vattnet samt Eriksdalsbadet som har inom- och utomhusbad.

Kultur och nöjen

Här finns det ett stort kultur- och nöjesutbud. Längst upp i norr finner ni vid vackra Mosebacke Torg Södra teatern som erbjuder en internationell scen, film och musik. Det finns även flera teatrar inom området varav Boulevardteatern på Götgatan är den största. Stora delar av Katarina församling ligger inom det trendiga område som benämns SoFo och här finns det ett mycket stort utbud av små- och medelstora barer samt dansställen för alla plånböcker och smaker. Vill man hellre ta en biokväll finns biograf Viktoria på Götgatan samt Filmstaden Söder vid Medborgarplatsen som gränsar mot församlingens område.

Affärer och Restauranger

Kafé- och restauranglivet i området är ett av de bästa i Stockholm med ett oändligt utbud av uteserveringar och restauranger som erbjuder mat tillagad av råvaror från världens alla hörn. Upptäck de olika områdena för just er favorit. Det finns flera köpcentrum i området; vid Götgatsbacken finns Bruno Gallerian, längs med Götgatan finns Skrapan och längst söderut vid Skanstull finns Ringen köpcentrum. I Ringen köpcentrum finns det nya "Teatern" som är en Food Court med många spännande restauranger. I övrigt så finns det, framförallt på den västra sidan om Götgatan, ett enormt utbud för shopping med massor av roliga och unika butiker samt trendiga klädbutiker med heta svenska designers.

Gamla Stan i norr

Gamla stan är Stockholms historiska centrum och uppbyggt på Stadsholmen. På 1600-talet revs de sista murresterna då Stora och Lilla Nygatan drogs linjerakt genom det tidigare myllret av smågator. Här bor du i bevarade hus klassade som riksintresse för kulturmiljövård av Riksantikvarieämbetet.

Hammarby Sjöstad i söder

Hammarby sjöstad tillhör innerstadens nyare stadsbyggnadsprojekt och består av flera olika områden runt Hammarby sjö. Området kommer att vara fullt utbyggt 2017 med cirka 11 000 lägenheter för drygt 25 000 invånare och cirka 150 000 kvadratmeter lokalyta. Här bor du med sjöutsikt på ljusa gårdar.