Värt att veta

Här nedan finns kortfattad information för boende. I länkarna ovan finns ytterligare info som har en egen sida.

Brandvarnare
Brandvarnare ska finnas i varje lägenhet, ansvaret för detta ligger på medlemmen.

Bredband
Uttag för bredband  finns i samtliga lägenheter. Vår leverantör är ComHem.

TV
Föreningen har inget tv-utbud som ingår i avgiften. Detta innebär att du själv väljer hur du vill se på tv. Vår TV-leverantör är ComHem. Det är inte tillåtet att montera parabol på balkongräcke, i fasaden eller fönsterkarmen.

Fönster
Det är inte tillåtet att montera vädringspinnar eller annat på fönsterkarmarnas utsida. Det är inte heller tillåtet att montera dessa på fasaden då den inte håller för den belastningen.

Besiktning
Styrelsen kan utföra en besiktning av samtliga lägenheter, detta ska föranmälas i god tid. Några ur styrelsen tittar då på om det utförts renoveringar i lägenheten som påverkar el- och vattenledningar samt kontrollerar att brandvarnare är monterad.

Låsbyte/förlust av nyckel
Följande priser gäller ifall du tappar nycklar och behöver nya eller byta lås:

  • Extranyckel lägenhet 250 kr
  • Låsbyte lägenhet (3 nycklar) 3100 kr
  • Låsbyte postbox (2 nycklar) 1995 kr
  • Förlorad tvättstugenyckel 8000 kr

Lägenhetsnummer
Bostäderna i föreningen har ett lantmäterinummer som är registrerat i det nationella lägenhetsregistret och används såväl i offentlig statistik som av bredbandsleverantörer. Numret finns anslaget på utsidan av dörrkarmen till din lägenhet. Det fyrsiffriga lantmäterinumret utgår från våningsplan och trapphus (den andra siffran anger detta) vilket gör att samma nummer kan förekomma på olika lägenheter i föreningen.

Därutöver har därför varje lägenhet ett unikt tvåsiffrigt nummer som föreningen använder internt och som är ditt faktiska lägenhetsnummer.