Undvik att spela hög musik

Undvik att störa i respekt för grannar i fastigheten. Mellan kl. 23.00 och 06.00 ska det vara tyst i huset. Tänk på detta när du spelar musik i din lägenhet eller har fest.

Undvik att störa i respekt för grannar i fastigheten. Mellan kl. 23.00 och 06.00 ska det vara tyst i huset. Tänk på detta när du spelar musik i din lägenhet eller har fest. Det är ofta din musik som hörs genom huset, då bastoner vandrar i väggar och golv. Väggarna är tunna och trägolven är inte isolerade. Be också dina festande gäster att inte väsnas i trapphusen. Om dina festande gäster smutsar ner i trapphus eller gård så är du som boende ansvarig att göra rent efteråt. 

Tänk på att piano, TV och andra ljudanläggningar, träskor och andra hårda skor och borrar i betongväggar ger mycket ljud som fortplantas genom husets stomme. Om du blir störd, ta direkt kontakt med den som stör, när det händer, om du vet vem i huset det är. Dialog med din granne är bra. Om det händer att du blir störd av samma granne mer än någon enstaka gång, kontakta styrelsen. Att uppträda störande för sina grannar ses som allvarligt om det fortgår efter tillsägelse.